Hundpromenad

Någonstans läste jag att vi hundägare i ett medeltal promenerar med våra hundar 63,8 minuter per dag men att en av sex hundägare rastar sin hund mindre än 30 minuter per dag. Olika raser behöver så klart olika stimulans och har olika behov av att få jobba, men alla raser behöver få komma ut och röra på sig. Varför i hela världen skaffar man då hund,  jag är inte guds bästa barn och det finns dagar då vädret är för jäkligt då jag inte tar den längsta promenaden med mina hundar, men då finns det andra sätt att aktivera och motionera dem på, simning är ett, röra på sig behöver de för sin hälsa och kondition. Där är inte skillnaden så stor vad gäller oss människor och våra fyrbeningar.

Lever vi vårt liv sittande i soffan blir kanske inte livet så långt, men vi gör själv våra val, tyvärr kan inte hunden göra sitt val, det är vi hundägare som väljer åt dem. Och då får vi banne mig ta vårt ansvar, annars ska vi inte skaffa hund.   

Hej !

 

    

Annonser

5 thoughts on “Hundpromenad

  1. ja varför man skaffar hund om man inte vill aktivera med prommisar och annat kan man undra. har nyss sett ett ex på det. En hund på ett år som fick sluta sitt liv för den blev aggresiv, tacka sjutton för det när man inte får vad man behöver, en av samma ras som våra. De behöver verkligen. Vi gör ju så att vi aktiverar inne om vädret är för jakligt, men regnkläder finns ju. Men visst kan det vara jobbigt någon dag eller man är sjuk. Men annars skall man nog tänka sig för mer än en gång innan man köper hund. ha det bra.

  2. Kanske därför vi inte har hund? 😉 Nejdå. Jag skulle gärna ha hund, men vi reser bort för mycket. Promenerar gör vi ändå, så en hund skulle få tillräckligt med motion. Men Anders skulle få ta morgonpasset 🙂

  3. Jag förstår inte heller hur man kan skaffa hund om man inte vill promenera med den. Tänk så mycket gratis motion man själv får på köpet!

    Kram och ha en bra dag!

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.