Nice Côte d’Azur

Några fantastiskt härliga dagar har vi tillbringar vid änglarnas bukt,
Nice är staden som har det mesta att erbjuda.

Resan påbörjade vi på Copenhagen Airport, jag är barnsligt förtjust i flygplatser och älskar att strosa omkring och njuta av atmosfären, efter 15 år i flygbranchen är jag fortfarande lika lycklig varje gång jag stiger in på en flygplats.  

I en ny fin Boeing 737-800 framförd av Norwegian lyfte vi med destination Nice, allt var lungt och fint de första 50 minuterna sen började det bli oroligt i kabinen, personalen avslutade sin servering och begav sig bak i flyget med syrgasmask och läkarväska, man  frågade efter läkare eller sjuksköterska, tack och lov fanns både och ombord, en obehagligt känsla. Efter ytterligare en stund som kändes som flera timmar ropade man ut att man sökte landningstillstånd på närmsta flygplats för passageraren som blivit sjuk behövde komma till sjukhus. Frankfurt blev vårt stopp och ambulans fanns på plats och vi kunde sedan fortsätta mot vårt mål, och hoppas att det gick bra för mannen som tydligen fått en stroke.

Åter till Nice, här kan alla få sitt lystmäte tillfredställt, vill man shoppa i de fina kvarteren kan man det, här finnas allt från H & M till Marc Jacobs,  Yves Saint Laurent, Chanel etc. eller bara göra som vi ta dagen som den kommer, strosa i de smala gränderna, insupa dofterna och folklivet, slå sig ned på en liten kvarterskrog och bara njuta.

  ”Vårt” hotell  La Parouse beläget högt upp på en klippa hade formidabel utsikt över strandpromenaden, fina rum och en härlig atmosfär.  

  Att hotell frukosten är bra är viktigt, här fanns det mycket att välja på allt från gott bröd, fil, yoghurt, ost, pålägg, Scrambled eggs och inte att förglömma nygräddade Croissanter.

Efter en dags strosande var det skönt att entra en skön solsäng, simma några längder i poolen eller krypa ned i jacuzzin och bara låta solens varma strålar sprida sig över kropp och knopp. För att sedan fram på kvällskvisten ge sig ut i folkvimlet. Maj är en bra månad att besöka Franska Rivieran, inte så mycket turister, en lagom temperatur ca 28 grader, med en lätt bris.   

Ett besök på Hotel Negresco som är ett av lyxhotellen i centrala Nice, beläget vid Promenade Des Anglais, jag tänkte nämligen köpa mig en kristallkrona. 

 

Nice en stad att återvända till !

 

Annonser

10 thoughts on “Nice Côte d’Azur

  1. Vi har faktiskt inte besökt Nice. Jag minns första året vi bilade mot Spanien, En av döttrarna kollade på kartan och hon pekade och tyckte absolut att vi skulle åka dit. ”Varför då” blev min fråga. ”Därför att där är det det trevlig, det heter ju så…” svarade hon och uttalade det på engelska, najs…… 🙂

  2. Ping: backning Norwegian | Lite snicke snack från Sydkusten

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s