reaktioner

På FB laddade jag upp några bilder från helgen i Borås, jag hade förväntat mig reaktioner men kanske inte riktigt de reaktioner som jag fick.

 Sett genom min kameralins tyckte jag att det här var en cool kille, mina tankar snuddade inte ens vid kamphundstänket. Men se det gjorde det för betraktarna. Här hamnade ogilla kommentarerna,

Så hamnade den där här bilden in under, vad är skillnaden jo han är mindre, men han är terrier och kan vara ettrig  och behöver en fast styrande hand även han. Och så är de släkt   Amstaffen och Terriern sprungna ut samma linjer.

   Men när den här hamnade på ansiktsboken då kom alla oh ah åh. 

Vad är skillnaden ? De är från grunden och sitt ursprung framtagna till olika ändamål men  alla är de hundar, alla behöver de en flockledare som talar om vad som är rätt eller fel

Amstaff blandningen av bulldogg och terrier ligger till grund för alla raser av denna typ, dess temperament som är en blandning av busighet, hetsighet, nyfikenhet och envishet med mycket bra självförtroende, positiva, läraktiga, nyfikna och vänliga individer med ett jämnt och stabilt temperament.

Borderterrier  vars traditionella bruksområde varit grytjakt på rödräv. Därför kan rasen vara tuff och envis för sin storlek.

Pudel  intelligens och påhittighet. Den har lätt för att lära och är road av att göra det.  nyfiken, lekfull, social och välvilligt inställd till människor, liksom till andra hundar och djur.  Det är en smidig, spänstig, aktiv och uppmärksam hund som kräver mycket motion och regelbundna utmaningar.

Till syvende och sist handlar det väl om oss som går på två ben och hälsar den lilla söta valpen välkommen till vår familj, det är vi som måste tänka efter före, jag kände en gång en tax och jag lovar jag skulle inte för allt guld i världen stoppa ned handen till den hunden, men det var inte taxens fel utan den tvåbentes som inte gett den rätt fostran och styrning från början.

Nu ska jag fånga och njuta av min måndag, hoppas ni som tittat in gör detsamma !

10 tankar på “reaktioner

 1. Bra skrivet, håller med dig till fullo trots att jag inte har hund och precis börjat lära mig om olika raser etc. Är väldigt intresserad och vill ha en egen så snart som möjligt.
  Ena sonen har en staffordshire bullterrier. Folk frågar hela tiden om den är farlig… hon är en underbar liten valp för jösse namn, så himla fin och jättekelig. Men jag skulle nog inte orka äga en hund som jag måste försvara mot okunniga människor hela tiden.

 2. ack ack så rätt…
  jag tycker amstaff o pitbull e vackra hundar o se på…
  de som har så fina rynk-mönster på huvudet så man vill bara köra ner nosen i deras huvud.. o samt kunna busa o krama om.. 🙂
  Men det e ägaren det ligger ansvaret på o inte hundarna…som du sa..
  men så klart poppar dessa tankar opp om denne eller d andra hunden e snäll eller inte..
  tack vare media som har nog ”lyckats” pränta in det i vårt stackar skalle…

 3. Nämen snälla! Ville skriva i morse om den ljuvliga hunden, men var inte säker på om den var en amstaff eller vad den nu var… så jag avstod. Men åh, så härligt fin i alla fall. det är ALLTID ägaren det hänger på, så tagga ner alla negativa!

 4. Kan inte hålla med dig mer! Blir galen på alla inskränkta människor. Hundar blir livsfarliga om de hanteras på fel sätt! Alla sorter! Tom snälla, söta golden retrivern kan bli dödligt farlig om det blir fel när man tränar sin hund. Elle gud förbjude, inte rastar dem el sköter dem på rätt sätt.
  Så är det bara. Visst, sen är dessa hundar framavlade i sitt syfte, men fortfarande en underbar hund om man tar hand om dem på rätt sätt. Människa är mest inskränkt av dem alla..
  Tycker det va underbara bilder 🙂
  Kram på dig!!

 5. Jag håller med till fullo. Alla hundar kan bli rent odrägliga med fel fostran, även den sötaste lilla minihund,jag nämner ingen ras.Men många tycks tro att dessa pyttesmå hundar inte behöver nån uppfostran och fast hand. Kan det bero på att dom där små inte gör mycket skada eller upplevs som särskilt farliga.Till skillnad mot stora hundar.
  Det finns hur som helst att diskutera och tycka i den här frågan om raser.Men man kommer aldrig ifrån att hundar i alla storlekar mår bäst av att veta vad som gäller och vem som bestämmer,på ett bra och vänligt sätt.Med hugg och slag och tvång blir ingen hund lycklig.Den ska med glädje följa sin förare.
  Kramen och ha en fin dag♥

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.