Wallanderstad

I Wallanderstad bor ju vi och så här i turisttider är det många som ger sig ut för en stadstur i just Wallanders fotspår, nu råkar vi bo ganska närma Mariagatan 10 som var Kurt Wallanders hemvist, var därför att han i de senaste filmerna flyttat från Mariagatan till en liten stuga i den lilla orten Svarte.

Kurt Wallander eller snarare Henning Mankell har satt lilla Ystad på världskartan. Det är både för och nackdelar med att bo i Wallanderstad, just nu i skrivandets stund spelas det in en ny film med Krister Henriksson som huvudperson, det är avstängda gator och svårt att ta sig både hit eller dit men för turistnäringen och handeln är det positivt.

Härom morgonen när jag gav mig iväg på dogwalk så mötte jag ett äldra tyskt par på just Mariagatan med kartan i högsta hugg visste jag precis vad de letade efter, Kurt Wallander. De stoppade mig och undrade på tyska om jag visste var Mr. Wallander him self bodde. På knaglig skoltyska försökte jag förklara att Mr. Wallander har flyttat han bor inte på Mariagatan längre eller han har aldrig bott där det är bara på film. Men ganska snart och för att inte göra dem besvikna lutsade jag dem till Mariagatan 10, pekade mot dörren och talade om att här bor Kurt Wallander.

Då säger mannen – Tror du han är hemma……

13 tankar på “Wallanderstad

 1. Ja tänk om han varit hemma och bjudit på kaffe,vilken lycka för dom..*L*..
  Jo jag kan tänka mig att det blir lite mycket emellanåt, men roligt också på ett sätt,
  Kramar**

 2. Lite roligt det här – i veckan träffade jag på en man som gick här i området och frågade om jag kände till någon som hade något gammalt hus eftersom dom skulle spela in sex nya ”Wallander-avsnitt” nu under hösten?! Jag kanske blir statist eller kanske övertar någon annan roll 🙂
  Kram på dig

 3. Die dumme Schweder… eller i det här fallet die dumme Deutscher…?! Jag tror inte jag hade klarat mej på min skoltyska, men du visste ju vad det var ute efter.

  En knasig historia, men den förgyllde min regniga afton! Tack för det!

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.