Jazz med sprutmönstring

Under någon månad har vår lilla stad sjudit av liv, turisterna har strömmat  till  för att se och uppleva det som vår lilla stad har att erbjuda,  Nu är vi en bit in i augusti och det känns både lite höstligt och lite vemodigt, turisterna är inte särskilt många längre och  vardagen börjar inta sin vanliga lunk, för många är semestern över.

Under den gångna veckan har det bjudits på Jazzfestival, många duktiga jazzmusiker har uppträtt på lite olika platser i stan,  igår var det grande final och  Quincy Jones gästade det stora jazztältet.

© Ystads Allehanda

    I en annan del av staden, hade man den årliga sprutmönstringen, en sprudlande dopfest, för 173:e gången hade Ystads Frivilliga Bergnings-Corp, bjudit in till dop och dit vill varenda unge, musikkåren spelar och alla ungar samlas vid fontänen sen drar dopet i gång, slangen kopplas, vattnet pumpas upp och när man blivit riktigt blöt då är man en riktig Ysta unge.

© Ystads Allehanda

 Jag är inte döpt på Stortorget så jag blir nog aldrig någon riktig Ysta bo. Men jag är nöjd än då, jag gör som Ferdinand luktar på blommorna funderar över vart sommaren tog vägen och önskar att vi bjuds på den mest fantastiska höst, men rafflande färger och en och annan brittsommar dag !

 

     

  

8 tankar på “Jazz med sprutmönstring

  1. Ystad är härligt! Vi brukar ta oss till Österlen varje sommar och då ingår ett besök i Ystad, där är väldigt mysigt 🙂 I år blir det nog en tripp dit på höstkanten.
    Min mamma har varit på ”jazz under stjärnorna” några ggr och pratar väldigt varmt om det, men det är nog inte i Ystad?
    Sista bilden är SÅ VACKER!
    Ha en bra kväll!

  2. Vilken trevlig tradition med dopet! Mycket som hänt i Ystad i sommar så lite tråkigt blir det när vardagslunken infinner sig. Här märks det också att turisterna börjar droppa av…

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.