Välkommen in

Igår visa jag lite bilder från hur det såg ut när vi startade vår resa och renoverade vårt lilla gathus, idag tänkte jag visa delar av resultatet.

Välkomna hem till oss !  

Alla våra dörrar så väl ytterdörr som innerdörrar är av teak, beställa från Portugal och gjorda av trä som är återvunnit från gamla båtar

 

Från hallen in till kök och vardagsrum fanns det tidigare ett valv, valv gillar jag inte så detta revs bort vilket innebar att vi var tvugna att hitta något annat som var bärande för takbjälken. På Qvesarums byggnadsvård har vi inhandlat det mesta till vårt hus där hittade vi även dessa sadelhängare som blev perfekta som bjälkstöd.

Vi valde att ha putsade väggar i en något bruten vit i hela huset, förutom en vägg i sovrummet, för när vi knackade ned den fann vi en härligt tegelvägg och den valde vi att spara eftersom vi har kvar lite tegel som detalj i köket.
Tavlan på väggen är fotograferad och överförd på plåt, fotograf är Linnea Frank en otroligt duktig tjej som kommer här från vår lilla stad men är nu mera verksam i vår huvudstad.
I sovrummet finns också en fungerade kakelugn, kanske hade man önskat att den var placerad i någon annan del av huset, men nu står den där den står.
Alla ventiler bytte vi ut mot gjutjärn, dels för att ventiler oftast är väldig fula men mest för att det blev en trevlig detalj i rummen.
   På bottenplan finns ett av två badrum, i ett litet hus blir vissa utrymme också små så det gällde att tänka till, det skulle finnas plats till förvaring och det skulle vara funktionellt.
    genom gående i huset har vi valt oljad ek, eftersom det är ett träslag som tilltalar oss.
Den lilla brännvinsklockan har fått sin plats i badrummet, inte för att man ska sitta där och ringa efter en sup utan mer för att den passade där.
Från hallen kommer man in i kök och allrum som har en öppenplanlösning, men den delen tar vi lite senare  
Annonser

14 thoughts on “Välkommen in

  1. Ping: ett levande kök | And then there was !

  2. Vad fint och varsamt ni har renoverat, och kakelugn i sovrummet vad mysigt den kalla årstiden..
    Vad roligt att du bjuder in oss att få titta..♥
    Kramen och ha en fin kväll♥

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s