kongens by

Att tillbringa helgen på andra sidan sundet i Kongens By så här den första helgen i december då staden sjuder av jul, termometern visar någon minusgrad och i varje gathörn ljuder julmusik, det är en utomordentligt härlig känsla.

Starta eftermiddagen på Hansens gamle familiehave med härliga smörrebröd och en lille en tillsammans med härliga vänner.

smorrebrodkulaVandra längs Ströget och känna den  härliga julkänslan, slinka in och njuta av lite glögg i någon gränd, känna värmen som sprider sig genom kroppen, luta sig tillbaka och bara må bra.

apple

       halmskyltningnordNär mörkret lägger sig över Köpenhamn, vinkar vi farväl till vännerna och fortsätta mot Nyhavn som mullrar av liv.

nyhavn

ankare

Så slinker vi in på en liten kro njuter ett glas rött och en god löksoppa, pratar, tittar på folklivet och bara njuter innan det är dags att krypa ned i en skön hotell säng för några timmars skönhetssömn.

kotte

Utvillade vaknar vi upp till ett vintrigt Köpenhamn där marken lyser vit,äter en härlig hotell frukost och summerar helgen innan vi beger oss mot Amalienborg, när flaggan är hissad då är hon hemma Daisy eller Drottning Margarethe.

drottningflagga   bat

helsingor

stjarnaMen allt roligt har ett slut och det blir dags att återvända hem till en liten stad på sydkusten som ligger inbäddad i ett vitt täcke av snö, så passande första advent.

kula1

 

Annonser

20 thoughts on “kongens by

 1. Vilken härlig helg du haft!
  Köpenhamn är aldrig fel, det är så mysigt, gott och massor med juligt runt omkring

  kram kajsa

 2. Oh att vara i en stor stad i advent är lite extra mysigt, de bjuds på så mycket vackert, så mycket avklopplande. Köpenhamn är ju underbart att ströva i under alla årstider, men så vackert i juletid.
  Lyckors du som fick en så fin helg.
  Äppelklubban fick mitt sötsug att vakan till liv – far dränka de med ett glas vatten.
  Kramiz

 3. Så otroligt mycket mysigt ni har för er! Jag önskar att jag kunde mysa lite sådär, jag också. Men just nu är det en massa skräp som måste göras. Jaja… andra tider stunda väl så småningom.

  Ha en fortsatt underbar advent!

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.