julefrid

Härliga juldagar har vi haft med våra nära och kära, julafton firade vi redan den 23.e. Vi startar alltid vårt julfirande med glögg, pepparkakor, gorgonzola och dana blue medan övriga familjen myser dukas julbordet fram, sedan äts det skrattas och pratas det och alla har vi våra olika favoriter på julbordet. 

DSC00155

Någon tomte kommer det inte på besök hos oss för det är länge sedan våra tjejer trodde på tomten, men precis som när de var små så glittrar det i deras ögon när julklapparna delas ut, och det värmer så härligt i mitt mamma hjärta att se deras förväntan över vad som ska finnas i paketen. Den bästa julklappen tror jag var den lilla pappersrullen med den lite kluriga texten, de sista åren ha de tillsammans med sina respektive pojkvänner fått en upplevelse i form av en resa, de får själv klura ut vart det bär och denna gång tog det lite tid innan de prickade rätt

2011 begav vi oss till New York

rock      2012 till Nice

yv1

och till våren 2013
bär det av till en stad belägen 160 km från Frankrike, det är landets näst största stad den 
 är mångfacetterad och uppvisar flera olika sidor, alltifrån nedgångna kvarter till hypermoderna bostadsområden. Staden har 1,5 miljon invånare och har en lång historia präglad av konflikter, den har belägrats, intagits, ockuperats och raserats vid otaliga tillfällen. När den grundades är osäkert, än idag finns det fortfarande två ursprungliga romerska huvudgator. Befolkingen talar två olika språk och det kan vara förvirrande för turister men de växlar snabbt i mellan. Staden är omgiven av ett berg som erbjuder en fantastisk vy. Här fnns ett stort torg som är denna stads hjärta, det är stadens naturliga centrum varifrån bland annat en mycket känd gata utgår.  Denna stad har även varit värd för de olympiska spelen, årtalet kan däremot i avslöjas. Det finns en känd fåtölj med samma namn som denna stad.   I denna stad kan man shoppa, äta gott och om man önskar ta sig en tur till havet.  

Detta var vad de fick att fundera på och jo innan kvällen gick mot sitt slut hade de knäckt nöten och alla såg nöjda, glada och förväntansfulla ut.

Ha en fortsatt härlig julhelg.
Kram Åse 

   

26 thoughts on “julefrid

 1. Mooooaaaaooooo….. Vi följer med vi oxå… Som trevligt sällskap så där bara…. Du vet…man bara lutar sig lite lätt på stolen mot varandra, knockar ihop huvudena och brister ut i skratt och släpper fram alla fjärilar som fladdrat runt i magen av killerill!!! fniss…. Du är ju BÄST!!!!!

 2. Kul att de får gissa vart ni ska åka. Jag googlade lite 🙂 och kom fram till Barcelona. . Hoppas att ni får intressanta dagar där då det bär iväg.
  Här är fullt med snö i dag så vi har skottat och pulsat runt. Alida kom i lördagskväll och stannar till söndag. Ni har väl inte så mycket snö kvar där i södern:)? Vi ska passa på att åka lite skidor för det önskar hon sig. Det finns backar här i Kilsbergen som får duga.
  Ha en fortsatt trivsam jul.

  Kram
  annika

 3. Låter som en riktigt mysig jul!
  Även vi ger bort resor i år… förväntan är stor och det ska bli så roligt, för vi åker hela gänget på en sk 3G.-resa (hörde det på radion… tre generationer på resa tillsammans). Men det bär inte iväg förrän till hösten.

  Ha det gott, med eller utan snö… det spelar inte så stor roll!

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.