att hjälpa ett brassband

När det gäller att skänka pengar till välgörande ändamål är jag väldigt restriktiv, i höstas hamnade jag av en slump på bloggen Eddie och barnen på Bristol Acadamy, jag backade tillbaka och läste boggen från början, jag läste, jag grät och jag skrattade, det Anna, Jennie och Victoria gör gick rakt in i mitt hjärta. 

När det en dag fanns ett inlägg om att man kunde för valfri summa pengar köpa en docka som skulle få resa med till Uganda och hamna i en famn hos något barn där, då var jag inte sen att köpa den docka som jag döpte till Charlie. 

När det var dags för Charlie och hans dockkompisar att resa till Uganda, fick jag veta av Anna att de hade så mycket saker som skulle följa med till Bristol att de inte klarade den tillåtna bagage vikten, övervikt är tyvärr otroligt dyrt. Jag kämpade med flygbolagen för att få dem att släppa iväg en extra väska, men gick tyvärr bet.

Det var då Gun kom med idén om en insamling, jag var inte sen att hoppa på det tåget och en insamling drogs igång här via bloggen 4300:- fick vi samlat ihop och två extra resväskor kunde packas med kläder, skor och annat som behövs på Bristol. 

Det är kanske nu du tänker detta var ett långt inlägg, jag orkar inte läsa vidare men jag ber dig fortsätt att läsa lite till.

Efter att allt det här hände så har Anna och jag haft fortsatt kontakt via mail och FB, vi har aldrig träffats och känner inte varandra personligen men Anna har hamnat i mitt hjärta och där kommer hon att stanna. 

Ett av sätten som hjälper till att finansiera det som behövs på Bristol är att skolan har ett brassband som åker runt och spelar på olika ställen, så kallade functions. Det kan vara på bröllop,invigningar eller diverse andra sammankomster som kräver musik.
Anna berättade att deras instrument är så dåliga och utslitna och behöver bytas ut eller repareras, hon berättade också att man behöver bygga ett förråd på skolan, som jag är som person så drar mina hjärnceller igång. Ett förråd är bra men jag kände i mitt hjärta att instrumenten är ännu viktigare. Mat i magen är det viktigaste, men glädjen i musiken och de pengar de får in på sina spelningar ger mat i magen.

Nu drar vi igång en ny insamling,  nya instrument ska köpas in, vill du vara med på tåget sätt in valfri peng senast den 1 juni på kontonummer 8388-1,4 140 970-7 skriv ditt namn och instrument i meddelande rutan.   

Jag garanterar att varje krona går till inköp av nya instrument och kommer under resans gång att redovisa och berätta här i bloggen hur det går.

uganda_2010_184_51029d6ee087c32c6b663a3bTillsammans kan vi göra skillnad.

Kram Åse

5 tankar på “att hjälpa ett brassband

  1. Pingback: Ännu en resa till Uganda | And then there was !

  2. De är fantastiska och det är du med! Jättebra att du peppar tjejerna att be om bidrag.
    Ska försöka få ihop ett inlägg jag också idag. Men det är så svårt att på några få ord verkligen nå fram till läsarna och få dem att förstå vilket stort och viktigt jobb tjejerna gör..
    Kram

  3. Pingback: I Körsbärsdalen | And then there was !

  4. Vilket fint inlägg. Visst är Anna, Viktoria och Jenny fantastiska. Jag köpte också en docka och jag tänker hjälpa nu med, men först i slutet av månaden för vi har inga pengar kvar denna månad. Tycker du med verkar vara helt fantastisk som kämpar tillsammans med dem. All heder till er alla.

    Tänkte även fråga om lite hjälp. Jag och min dotter kan vinna en resa till Legoland. Det skulle betyda så mycket om du ville rösta på oss och hjälpa oss vinna. Vi behöver vara inom de 10 första placeringarna. Du röstar här: http://bloggbussen.bloggportalen.se/top-list på Lottizdays Fotograferande fyrabarnsmamma genom att klick på +1 till höger om vårat namn. Har även skrivit inlägg i min blogg där man kan rösta via http://lottizdays.blogg.se/2013/may/deppade-ihop-gjorde-det-jag-behovde-och-nu-maste-jag-ta-till-fight-2.html Det skulle betyda oerhört mycket om du vill hjälpa oss och gärna be de i din närhet att rösta. Röstningen pågår till 16 maj kl. 23.59. Tack på förhand.

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.