Sköna söndag

När helgen har bjudit på härligt firande är det skönt med en söndag som erbjuder, ta dagen som den kommer.

1928

En söndag med ömsom sol och moln, friska vindar, precis lagom väder att lasta in make, hundar och kameran i bilen och bege sig till Marsvinsholmslott. Slottet som uppfördes av Otto Marsvin på pålar i en liten insjö. 

port

dam

 

Strosa omkring i slottsparken, lyssna på vinden och njuta av att det bara var vi där. 

gren

 

 Vinden som spelar i trädkronorna, fundera över hur det är att bo på ett slott.

marsvin

 

slottet

 

mur

 

tvatthus

tvatthuset

 

Beskåda det gamla tvätthuset som är på väg ned i sjön, men mest fascineras över hur många tvättbykar det rymts i det lilla huset. 

vapen

 

Bara strosa omkring, njuta och fånga dagen.

vatten

sothona

 

På vår väg tillbaka till bilen, vinka och säga hej till sothönan som simmar i den lilla sjön, obekymrad om vad som händer utanför slottsmuren.

Styra kosan hemåt och tänka, detta blev en bra söndag.

Kram Åse 

 

 

34 tankar på “Sköna söndag

 1. Vilka inbjudande bilder. 🙂 Vi tittade på hus intill Marsvinsholms slott när vi skulle flytta ner för sex år sen, men det blev inget. Tänk att jag ändå aldrig varit där och tittat på något av allt det vackra.
  Ha det fint!

 2. Pingback: Idag är ingen vanlig dag. Idag är en ensam Bossedag | Bosse Lidén

 3. I en annan tid hade jag gärna varit slottsfru där o strövat omkring i långa, frasande kreationer. Underbara bilder, förstår att ni hade en härlig dag. Kramisar Tina

 4. Halloj! Underbart namn på soltt och dess byggherre. Man blir ju lätt nyfiken och undrar om namnet var taget eller om han verkligen gillade marsvin?
  Blev helt fascinerad av tvättstugan som var på väg ner i vattnet. Man undrar ju lite lätt om det är farligt och kan rasa när som.Otroligt fina bilder på ett vackert sommar Sverige.
  Kram Anette

 5. Många fina bilder blev det också, denna söndag…!! Marsvinsholm, lite udda namn kan man tycka, och finns det inte en ost som heter så också…eller nu kanske jag verkligen är ute och cyklar…?? Glöm det…men bilderna var vackra, slott är alltid vackra, och sätter fart på fantasin!!
  Kram kram

 6. Läst ikapp om studenter från både förr och nu. Tittat på vackra slottsbilder och förfasats lite över hur man låter byggnader förfalla…. annars såååå fint!

  Dagar är till för att njutas… och det gör du! Helt rätt.

 7. En underbar söndag förstår jag, tack för dina superfina bilder, nu längtar jag till Ystad och att sitta där i parken och se på teater…så mysigt!
  Kram Åsa

 8. Sådana helger är bra, ta dagen som den kommer 🙂 och eran dag såg väldigt trevlig ut!
  Tack för din fina kommentar om min logga 🙂 ler fortfarande av det sista du skrev, charmigt!

  kram kram Malin

 9. Vilken härlig dag,perfekt att strosa runt i lugn och ro och titta och njuta av vackra omgivningar.Du har fångat stämningen på bilderna…
  Kramar**

 10. Åh vilka underbara bilder … men det är alltid underbara bilder hos dig. Du är en mästarfotograf. Är slottet bebott men öppet för allmänheten? Det var ju ett riktigt slott det här … med tinnar och torn. Kram!

 11. Tänk så vackert de byggde förr. Förstår att du hade en härlig dag där och fint väder också, att strosa runt i. Så synd på det gamla tvätthuset, att det får förfalla så där.

 12. Åh vilka härliga bilder du bjuder på idag!! Så gott att ha en sådan söndag, bara att njuta och ta in allt man ser. Tack för rundvandringen 🙂
  Sköt om dig!!
  Kram

 13. Hittills har vi bara kört förbi men i sommar ska vi kanske stanna till. Jag förmodar att man får ta med hundarna in på ägorna?

  Ha en fin kväll!

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.