Där jag har mina rötter där har jag också en del av mitt hjärta. I en liten fiskehamn, där i närheten växte jag upp, där har jag cyklat och sprungit omkring tillsammans med mina kamrater, ett och annat hyss hittade vi säkert också på.  Lite då och då far jag dit, går en promenad i hamnen och längs havet, stannar till en liten stund och pratar med fiskarna, tittar på deras fångst och tänker tillbaka på en svunnen tid. 

Nu var det länge sedan jag var där, det har bara inte blivit av, så såg jag en bild på ett pileträd hos min bloggvän  Bosse, en bild tagen i Abbekås, sist jag var där då hade pileträdet inga gröna blad. Till helgen får det nog bli en liten utflykt till min barndoms by, njuta en liten stund, insupa atmosfären och minnas.

pil

Minolta DSC

hamnen

hamn

bod

mossa

hjul

Kram Åse

Annonser

23 thoughts on “

 1. Vilka fina bilder du bjuder på. Jag läste att nästa helg är det Abbekås hamnfest. Anna Hertzman och Peter Lundblad måste vara två rätt starka kort att bjuda på. Hoppas att de får fint väder och stor publik. Abbekås är verkligen en av många fina platser längs med kusten. jag skulle ha jättesvårt för att bo någon längre tid i inlandet och ha långt till havet. Jag har provat flera gånger så jag vet…

 2. Där har jag varit! 🙂
  Tyckte väl att det var nåt speciellt med det där stället 😉
  Och snart är det dax för en Skåne resa till. Som jag längtar!
  Skåne är det vackraste landskapet jag vet!
  Kram!

 3. Så det är till dina hemtrakter vi tar vår morgonpromenad på söndagarna!
  Fin liten ort som blommat upp med Hamnkrogen, där man får ta med sig sin hund!
  Önskar dig en skön helg!
  Melody med matte

 4. Fin miljö att växa upp i. Det danar en människa. Jag trivs väldigt bra i skogen då vi hade sommarstuga i en stooor skog under hela min uppväxt. Jag kan tänka mig att det hade varit underbart att växa upp vid kusten också.

  Kram
  annika

 5. Abbekås, märkligt namn 😉 Mina vägar har aldrig korsat det stället, men det ser fantastiskt mysigt ut där, härliga bilder!
  Ha en härlig kväll!
  Kramen

 6. Oj vilket härligt och mysigt ställe du visar ;)))..så härligt att komma tillbaka till den plats man växte upp i;)…ha det gott!
  Kramisar bia

 7. Blev genat på underbart gott humör av alla vackra bilder! Här på Gamlegård ruvas det både av svalor och höns,så väntar ”bebisar” snart”! Ha en härlig kväll

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s