den sista dagen

Den sista dagen i juni och vi vaknade upp till en grå, kall och regnig söndag, kosan styrde vi öster ut, Österlen är vackert i alla väder, inget mål, ta dagen som den kommer,  stannade till där vi tyckte vi såg något spännande. Vårt första stopp blev karossgården i Gladsax antikt och kuriosa, inget som skulle passa i vårt hem, men kul att botanisera bland  hyllor och prång. 

karossgardengladsaxPå slingrande vägar, genom små samhälle med lustiga namn fortsatte vi vår färd, stannade till vid vägkanten och pratade lite med kossorna.

koMellan Simris och Brantevik hittade vi en härlig liten butik Vacker Vardag  ett spännande sortiment och en härlig upplevelse lite utöver det vanliga. Vacker Vardag bara själva namnet är underbart.

vackerhus-vackerlampa.vackerstol-vackervackertFärden fortsatte på slingrande vägar, det öppna Skånska landskapet på ena sidan och havet på den andra, vi kom till Skillinge, där i den vackra möllan bor Lilian Jansro

molla

I butiken hittar man vackra saker till hemmet och i orangeriet finns lyktor, krukor, växter och trädgårdsmöbler, 

entre

butikI hennes visningsträdgård kan man vandra och njuta i evigheter, så ljuvligt vackert att den nästan tar andan ur en. 

tradgard

lerkruka

kanna

blommaHemma igen och regnet fortsätter falla från skyn, då är det skönt att krypa upp i soffan med ett glas rött och ge sig ut på en bloggpromenad.

Önskar er en skön kväll.
Kram Åse  

 

 

 

  

30 thoughts on “den sista dagen

 1. Så många härliga bilder! Jag är så sugen på att ta en resa till Österlen, blir tyvärr inte i sommar men kanske nästa :).
  Ha det bra! Kram Jennifer

 2. Hallå! Härliga bilder från butiken och man vill ju bara dit direkt 🙂 Vad fint det var med all lavendel i gången. Ha en bra sommardag Karin

 3. Vilken mysig tripp! Så vackert i Skåne!

  Här på ostkusten är det blå himmel o högsommarvärme! Hoppas det kommer ner till er också!

  Kram Anna

 4. Men vilket härligt ställe!! Vill åka dit direkt ju:-)

  Hoppas verkligen sommaren beslutar sig komma till skåne snart!!

  Kram Cecce

 5. Tack för den trevliga turen! Så fort bilen är i min ägo igen kommer det att bli en liknande runda. Önskar dig en fin start på juli trots vädret.

 6. Så…det är ni som har regnet idag…igår var det vi…blandat med hagel och åska. De två sistnämnda hade vi gott och väl kunnat vara utan…
  Det är sååå vackert på Österlen, tyvärr är det några år sen nu, som vi hade möjlighet att åka runt lite. Kommer man bara bort från de störra vägarna så hittar man ställe efter ställe som man vill stanna på och utforska, det verkar vara ett kreativt folk som bor i södra landsändan!!
  Och söta kossan…till och med hon tror jag är lite extra…
  Kram kram

 7. Verkar nästan som om vi gjorde samma resa men av olika anedningar. V var ute vid Sandhammaren och spårade sen blev det färd till Simrishamn på småvägarna för att kika på rallytävlingarna.
  Ha de gott………

 8. Den här gången var jag förvarnad. Det finns någon på nära håll som läser dig via andra kanaler.
  ”Du måste bara gå in på Åses sida. Helt underbara bilder.”
  ”Jag tror inte att hon lagt in något idag. Eller menade du Abbekås…”, svarade jag som var på egen bloggresa.
  Den där möllan måste vi bara åka till någon gång. Det går att ha trevligt och mysigt på Österlen även när det är trist väder. Igår såg vi ett stort rött hav av vallmo. Nästan som på Gotland. Nära Skivarp. Tog av från ”stora vägen”. In på en smal slingrande väg utan någon möjlighet att ställa bilen och fotografera. Du och din kamera skulle kunnat gjort det rättvisa.

  • Jansro tycker jag absolut ni ska besöka, kände mig som tjuren Ferdinand skulle kunna sitta där och lukta på blommorna och njuta av atmosfären i evigheter.

 9. Oj så fint hon har där vid väderkvarnen. En del är så bra på att få till det så det blir det där vackra.
  Hörde att det var en kall och mulen dag. Synd då det är söndag och en hel del är lediga och vill njuta av sommaren utomhus.

  Kram
  annika

 10. Ååå vilka bra tips jag fick, älskar ju Skåne o det blir minst en tripp till på semestern. Er dag var bra mycket mysigare än vår som hamnade på Emporia, inget mysigt alls…..ha en bra start på veckan vännen. Kramisar Tina

 11. Ja en bloggpromenad är den perfekta sysselsättningen en sådan här kväll;) Vilka underbara bilder du bjuder på idag!! Får nog försöka ta mig ner mot Österlen snart, där är ju bara såå fint.
  Ha en mysig kväll!!
  Kramen

 12. Oj vilken härlig visningsträdgård…me like!!!
  Hoppas dagen varit bra…det har den här…soligt och varmt har vi haft ;))) och jag har solat lite 😉
  Kram bia

 13. Åh vilket underbart ställe! Så skulle jag mer än gärna bo!! Får nog dra mig söder över om jag skall ha det jag vill i växtväg 🙂 Vår Zon här uppe har en aning att önska… men det räcker förvisso att dra sig ner mot Karlstad och Hammarö så får man Zon 1/2

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s