Pythagorion

Pythagorion en liten by där husen klättrat längs bergsväggarna, en liten by som bär ett namn som tagit ur en sagobok…..Pythagorion.

byn1

I den lilla hamnen samsas fiskebåtar, segelbåtar och utflyksbåtar, strandpromenaden kantas av butiker, restauranger och barer, tar man ett steg bakom kulisserna en bit från turiststråken finner man de mest ljuvliga små gränder, små pittoreska restauranger, det är också här man hittar Grekerna. Här kan man vandra i evigheter, njuta av den ljumna vinden och atmosfären. Slå sig ned bland befolkningen, lyssna till ett språk man inte förstår njuta av maten, vinet och musiken.

Luta sig tillbaka och bara vara.

en-baat

baat-fyr

get

mann-baat

stol-bord

blackfisk

gitarr

greker

Kram Åse

18 tankar på “Pythagorion

 1. Och du fortsätter att imponera!
  Jag tycker att grekerna är väldigt trevliga och vänliga och så älskar jag deras mat och den speciella blå färgen mot det vita och … och..
  Suck! Ha det bäst!

 2. Jag hade uppskattat att gå strandpromenaden, men älskat att gå upp bland gränderna. Tänk att få sätta sig ner på en av de blå stolarna med den vita muren bakom. Läppja på någon dryck i små klunkar. Aldrig ens tänka tanken om vad klockan kan vara.
  Det är alltid behagligt att titta på dina bilder. Spelar ingen roll om det är på hemmaplan eller bortaplan. Du är så duktig på att hitta detaljerna. Det där som fångar betraktarens ögon.

 3. Idag är det mulet här på sydkusten (fastän vi hoppas på att solen kommer fram under dagen), så det är härligt att få vara med dig i Grekland även om det bara är genom datorn!
  Ha en riktigt skön dag!
  Kram
  M.E

 4. Vad härligt det är att få resa med er 😉 Du tar helt underbara bilder!!!
  Det är så roligt att ta några steg bakom och se den verkliga sidan av
  staden 🙂
  Ha en fortsatt härligt semester.
  Kramen

 5. *Älskar* dina underbara bilder, tycker däremot inte om ”stackars” herr/fru bläckfisk, de är så otroligt intelligenta djur. Tycker synd om dem! Annars Åse, Bosse, åhhh vad Staffan å jag är avis 🙂 Ha det gott resten av resan
  *kram*

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.