medaljensbaksida

Juldagen började inte riktigt som den skulle, den annars så busiga killen som älskar våra morgonpromenader linkade med hängande huvud vid min sida, en gammal ”krigsskada” gav sig till känna, ont i ryggen och allmänt ledsen.

Ska det hända så händer det oftast på en helg när veterinärkliniken har stängt, så även denna gång och fara till djursjukhuset var varken jag eller Axl roade av, den rådande debatten om investmentbolag som köper upp veterinärkliniker och djursjukhus vill vi inte gynna om det inte är absolut nödvändigt. Ett sätt att tjäna pengar där både djur och djurägare blir lidande, högre kostnader bidrar till att försäkringsbolagen höjer våra premier och de som i slutändan får ta smällen är våra djur. 

En 1/2 Rimadyl och vila blev vårt gemensamma val. Vår veterinär har ögon i nacken och anar lätt ugglor i mossen så kom det ett litet meddelande på ansiktsboken med en fråga om allt var bra, och det var det ju inte. Så strax därefter satt vi i bilen för att få ett stick i nacken, cortison och hyaloron och nu har Axl piggat på sig. Nu gäller vila och korta promenaden för den annars rockande schnauzern Axl Rose, han gör inte riktigt skäl för sitt namn.  Tack och lov att man har turen att ha en veterinär som ser till djurets bästa och inte enbart pengar i plånboken. 

Jag önskar er alla ett gott slut på 2013
Kram Åse 

axl

23 tankar på “medaljensbaksida

 1. Vi har varit så illa tvungna att besöka Djursjukhuset ett par gånger och det har inte varit några positiva upplevelser, men nöden har ingen lag.
  Så skönt att ni fick hjälp av er Veterinär. Tungt se sina fyrbenta älsklingar lida.
  Kram M.E

 2. Hoppas att grabben mår bättre nu. Usch! Jag blev arg när jag läste vidare. Tänk vad fort det kan ändra sig inom en ”bransch”. Riktigt otäckt. Samtidigt som jag känner igen det från andra sammanhang. Nu la jag din snälla veterinär till mina favoriter. Jennifer behöver ett par veckors praktik till våren på sin utbildning. Hoppas att de tar emot. Ha en bra fortsättning på det gamla året. Kram

 3. Typiskt att detta ska hända under en helg men tur att det finns människor med hjärtan också.
  Hoppas nu att den rockande hunden återfår sina vilda moves och mår bättre.

  Kram

 4. Ja det finns helt underbara veterinärer – vi har en likadan till vår häst på djursjukhuset vi har t.o.m. fått hans mobilnummer och får ringa när vi vill om det är nåt. Skulle behövas lite mer av den gnuttan i den mänskliga vården också. Skönt att Axl mår bättre och god fortsättning till er <<3

  Kram Ullis

 5. Vad underbart att höra att det finns fler veterinärer som går mot strömmen. Det är fruktansvärt det som sker där nu. Vilken tur att han fick hjälp din Axl, hoppas att han kryar på sig snabbt!
  Ser fram emot 2014, då ska jag ju äntligen förhoppningsvis få träffa dig irl 😉
  Önskar dig ett riktigt Gott slut på 2013 också!
  Kramar

 6. Krya på dig Axl!
  På måndag ska vi också till vår veterinär i Skivarp, då ska två knutor (ofarliga) tas bort. Har inte en tanke på att köra till något djursjukhus för att få det gjort. Var på ett djursjukhus i oktober och det kostade multum, med sorgligt slut.
  På måndag firar vi Ruby och hennes syskon!

  • Håller alla tumma och tassar att allt går bra, tänk att det snart är 4-år sedan den lilla loppan kom till världen. Jag som alltid sagt att ska jag ha valp ingen så ska hon vara ett Cleo barn det ångrar vi inte för oavsett fladdriga öron 😉 så är hon roligast i hela världen.

   • Ja Cleo är också speciell. Lugn och trygg, dock på hugget när det finns risk för fara eller om Honey piper efter hjälp;)

 7. Kan bara hålla med…Förjäkligt hur djuren ska bli lidande för girighet vilket jag anser att det till viss del är. Men vilken bra veterinär du har! Hoppas att rockkillen kryar på sig nu. Kram Hannis

 8. Krya på dig Axl ❤ snart rockar du igen . Och jag håller med Matte om investmentbolag och djurvård INTE går hand i hand. Har skrivet ett inlägg på vår hemsida under Blogg.

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.