I resväskan

Att bestämma resmål är ett kärt bestyr, dyka ner bland resemagasin,  surfa på nätet, läsa och titta på de mest vackra bilder från det ena resmålet bättre än det andra. Så ligger Mallorca där och lurar i bakhuvudet, Palma staden som sett med mina ögon har allt man kan önska, Plaza Mayor, saluhallen, maten, smala gränder, där blir jag aldrig besviken.  Men vårens resa bär inte av till Palma.

palma

Ett nytt spännande resmål ska utforskas, resväskan ska packas med sommarkläder, nya gränder ska utforskas, en stad som lär bjuda på en spännande kombinationen av gammalt och nytt. 

Cathedral_of_Split1Vårens resmål blir Kroatien och Split. Och jag behöver tips på sådant som man absolut inte får missa.

Ha en fin torsdag 
Kram Åse

19 tankar på “I resväskan

 1. Så härligt! Jag har aldrig varit där. Ska vara otroligt vackert!

  Nu måste jag påminna mannen om vår semester.

  Trevlig Helg! KRAM Anna

 2. Vad härligt! Har varit i Kroatien två gånger, men bara landat i Split. Så tips kan jag tyvärr inte komma med. Eller jo förresten, ett rött vin. Dingac 2008. Vi blev helt tokiga i det, hela sällskapet. Köpte med oss ett antal flaskor hem.

  Det är så vackert i Kroatien. Vill gärna tillbaka.

  Förresten igen, en annan resa du kan ta är ju till Enköping 30 augusti, blink blink!

  Kram Lena

 3. Vad härligt resmål, har inte varit där sedan jag var 12 år, så några tips kan jag inte ge…har bara varit ute på halvön Istrien och kroatien föll mig på läpparna i allafall

  kram Kajsa

 4. Då får jag hoppas att ni blir nöjda med ert val av resmål, och att ni får en riktigt härlig resa. Själv står min väska packad här hemma nu. I morgon bitti kl 07.05 lyfter vi med destination MALLORCA :). Dock ska jag inte bo i Palma, utan i Alcudia. Var där i somras, och tyckte väldigt mycket om stället.

  Kram!

  • I Alcudia har vi varit många gånger, i gamla stan finns en ljuvlig restaurang, har tyvärr tappat namnet men det är fd. biograf alldeles underbar mat och miljö. Ha en underbar semester på min favorit Ö. Kram

 5. Synd…jag har inget att komma med när det gäller tips…men jag är övertygad om att ni gjort ett bra val när det gäller resmål!! Men nu slår det mig…har en kollega därifrån….Har hon något matnyttigt att komma med så återkommer jag!!
  Ha en riktigt skön semester, och ta med flera minneskort till kameran för säkerhets skull!!
  Kram kram

 6. Jag har hört så mycket gott om Kroatien så det är ett resmål som står på min önskelista!
  Nu när du åker dit kan jag ju dessutom vara säker på att få se lite vackra vyer därifrån!
  Kram M.E

 7. Jag tror att det kommer att bli hellyckat. Bra val. Vad gammal jag plötsligt känner mig, när jag sitter här och drömmer mig tillbaks till Split. En annan värld. Ett annat land. Sedan började de leka pang pang där… jag är glad för att det blivit ett populärt resmål igen. Önskar en trevlig resa. Kram

 8. Kan inte tipsa dig men har bara hört gott om resmålet så det står på min lista. I år tar vi oss an Mallorca och kommer att bo i Cala d’Or.

  • I mitt tycke den allra vackraste ön om man dra sig från turiststråken, kan jag vara behjälplig med tips så gör jag gärna det 🙂

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.