På mina fötter

Reser man till Split finns det ett måste, bra skor på fötterna, många steg avverkar man i denna spännande stad, bakom varje dörr finns en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Split eller Spalato som den också kallas  är 1700 år gammal men anser sig vara evigt ung. Här varvas utställningar, konserter, gatumusikanter och teateruppträdanden och det är nog det som ger staden dess puls och håller den evigt ung.  

Split grundades av den romerska kejsaren Diocletian och det är efter honom som Diocletian palatset fått sitt namn och som idag är Splits stolthet. Att vandra genom palatset är en vandring genom historien. Här bor idag vanliga människor och tvättlinorna hänger mellan husen, atmosfären är både livlig och avkopplande.

SONY DSC

I ett virrvarv av gamla stans mysiga gränder bjuds det på både utsökt mat och formidabel shopping. Här finns allt för alla sinnen, kultur, mat, marknad och shopping, ett mångfald av nytt och gammalt. 

Tidig morgon vittjar man garnen och beger sig till fiskmarknaden här dukas det upp ett eldorado av fisk och skaldjur,  handeln startar, det prutas och det hojtas. Fisk och skaldjur byter ägare och till kvällen kan vi njuta några av dessa läckerheter på någon av Splits utsökta små restauranger. 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Ett resmål som både fascinerar och ger mersmak. 

Kram Åse 

Annonser

14 thoughts on “På mina fötter

  1. Tack för att vi får följa med dig på din resa! Intressant och det är så roligt att se vad det är som lockar ditt fotoöga!
    Kram, Gunilla

  2. Balkan är en av mina favoriter. Är hejdlöst förälskad både i Kroatien och Bosnien.
    Tar liksom aldrig slut på saker att se och platser att njuta av. Fina bilder!! Kram Hannis

  3. Underbara Kroatien! Vilka fina bilder från Split. Till sommaren väntar Kroatien för vår del men vi kommer att hålla till lite längre norrut. Lika vackert där.
    Kram Maria

  4. Vilka härliga bilder! Jag och M har varit två gånger i Makarska så vi passerade bara Split på vägen till och från flygplatsen. Ser absolut ut att vara värt ett besök! Hoppas du får en toppenvistelse i Kroatien!

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s