Vid ett vägskäl

Bara några minuters färd från Gislövshammar ligger den lilla byn Gislöv, nästan så att det inte ens är en by, en klunga hus utslängda på slätten, vackert även en grå höstdag.
Här hittar man i den f.d lanthandeln och telegrafstationen  Karnelund krog och rum.

SONY DSCHär huserar två glada Göteborgare, Janne och Peter här har de funnit sin dröm, varsamt, stilfullt och med massor av kärlek har de renoverat, skapat ett ställe ut över det vanliga.

Redan när man kliver in genom dörrarna känner man det varma mottagandet, gästfriheten  som att vara hembjuden till goda vänner.

SONY DSCVi lite trötta och frusna checkade in på våra rum, Brage och Hammar, två vackra rum i ljusa toner med härligt ljusinsläpp från altandörrarna.

sovaAtt på seneftermiddagen krypa in i den sköna morgonrocken, lägga sig på sängen och stänga ögonen för en stund,  försvinna bort i drömmarnas land. Efter någon timmas vila vakna fylld av nya energier och känna att magen är lite hungrig, förväntansfull över vad som kommer att serveras för Karnelund är listat i både ”White Guide” och ”Sveriges bästa bord” 

SONY DSCMen innan det är dags att sätta sig till bords måste jag bara känna och klämma på den vackra inredningen på rummet.

karnelund-krog-rumStryka handen lite lätt över armstödet på de vackra stolarna, beundra den vackra vasen från Kosta Boda som i ensamt majestät tronar i ett fönster. För här på Karnelund har de verkligen skapat en vacker plats som andas lugn och ro.

SONY DSCInnan middagen slog vi oss ned på den lilla verandan och serverades en välkyld Cava medan vi fick kvällens meny presenterad för oss, en meny som fick det att vattnas i munnen.

SONY DSC

I den vackra matsalen serverades vi en välkomponerad trerätters middag som fick smaklökarna att slå frivolter av pur glädje och till detta fylldes vackra glas med goda viner. Att avsluta kvällen med starkt kaffe och en fantastiskt god rom, massor av skratt och vilda diskussioner huruvida vi skulle få sova en timma längre eller inte, tackade vi för oss och vandrade åter till våra rum för en god natts sömn.  

SONY DSC

Krypa ned mellan nymanglade lakan och somna nöjd och lycklig nästan innan man hunnit stänga ögonen och veta att man ska vakna upp till en ny dag och än en gång få kliva in i den vackra matsalen för att inmundiga frukost innan det är dags att styra kosan hemåt……

Åse 

 

21 tankar på “Vid ett vägskäl

 1. Pingback: Det blev söndag | And then there was !

 2. Vilket härligt ställe, men jag undrar, vad gjorde ni där….tog ni in på hotell bara så där, hihi ??
  Hur som helst verkar det vara ett mysigt ställe och lampan du visar var ju urläcker 😉
  Kram bia

 3. Låter ju helt underbart! Har jag sagt att du tar fantastiska bilder?….Det har jag nog gjort. Men jag säger det igen: Du tar fantastiska bilder!
  Kram

 4. När du beskriver något som en plats, så får du de flesta att vilja resa dit! Dina ord och bilder får det att vattnas i både mun, kropp och själ!
  Vackert och rofyllt!
  kram, Gunilla

 5. Du skriver så lockande att det verkligen känns hur gärna man skulle vilja vara där och få uppleva samma som ni. Vilken avkoppling in underbar miljö,
  Kramiz♥

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.