Potatis och den spektakulära naturen

I lördags besökte vi Bjärehalvön, här odlas små lustfyllda knölar som med fördel kan ätas med en klick smör och flingsalt, de är oftast färdiga att köpa när våren övergår i försommar,  som jag kan längta efter dessa små godbitar.

Från Bjäre övergår jordbrukslandskapet i Hovs Hallar och dess dramatiska vackra kustremsa, precis vid randen av Hallandsåsen.

SONY DSC

Man kan förstå att Ingmar Bergman och Jan Troell inspirerats av platsen för här stupar de mest vackra klippor i havet, de östliga vindarna får havet att skumma när vågorna bryter mot klipporna.

Hovs

  Maggropen ilar av skräckblandad förtjusning över den spektakulära naturen och dess krafter. 

SONY DSC

SONY DSCSONY DSC

Sagolikt och nästan utomjordiskt, en lisa för kropp och själ.

SONY DSC

SONY DSC

Lite frusna och fyllda av ny energi fortsatte vi färden mot Båstad, inte för att spela tennis utan för att………. mer om det i morgon.

 

Kram Åse 

13 tankar på “Potatis och den spektakulära naturen

 1. Visst är det både vackert och dramatiskt i de trakterna. Endast 3 krm hade vi dit enligt skylten utanför vårt stora hus. Du gjorde det verkligen rättvisa med dessa bilder. Färskpotatis. Snart är vi där. Kram och tack för en hemlig grej. 😉

 2. Tack för rundturen. Var här och vandrade för kanske åtta år sedan…..Men det kändes så fint nu med en repetition av Bjärehalvön och särskilt tillsammans med dina vackra foton.
  Kram!

 3. Det är väldigt vackert vid Hovs hallar …men också lite farligt. Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man klättrar där på klipporna. ha det bra,

 4. Ny header ser jag ;))…………så väldigt fina bilder…ser det ut så där nu ??….nästan somriga bilder!
  Här finns snö och lite fjun faller just nu från himlen också ;))
  Kram bia

 5. Där är så härligt nere! Vi var där en sväng i somras men regnet vräkte ned så det blev ingen klättring för vår del. Vi får göra ett nytt försök i sommar 😉 Haha, jag vet allt vad du gjorde där, och jag tycker allt att du kan komma till Varberg vi har ett väldigt fint sådan här, det är underbart!!
  Ha en fortsatt härlig måndag!!
  Kramen

 6. Ja, där passar det bra att spela schack mot döden…

  Vi vandrade där för några år sedan med min kusin och hans familj. Men vi nöjde oss inte med att vandra utan badade där också… Men visst fick man svindel på vissa ställen!

  Kram

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.