Hallamölla

Hallamölla, en fantastiskt vacker och rogivande plats. Dit begav jag mig idag tillsammans med yngsta dottern. Vi var tämligen ensamma (trodde vi) när vi vandrade längs med Skånes längsta vattenfall med en fallhöjd på 23 meter.

27062016-DSC_0003

Sol, fågelsång och vattnet som forsar i övrigt tyst, inga bilar, inga människor bara vi, vår medhavda pick-nick korg och den vackra naturen.

27062016-DSC_0006Fallet är en del av Verkaån, vars lopp är skyddat som naturreservat. 

27062016-DSC_0010

För den blivande mamman var det skönt att bara slå sig ned en stund och njuta i solen, medan den nya lilla familjemedlemmen slog frivolter inne i magen.
27062016-DSC_0021En ledig solig måndag tillsammans med en av mina fina flickor,  att få njuta och bara vara tillsammans det är livs
kvalitet, en stund att ta vara på.  När vi går där och små pratar om både stort och smått upptäcker vi att vi faktiskt inte är helt ensamma, där på andra sidan ån sitter en kvinna med sitt staffli och målar. 

Hon tittar upp mot fallet, blandar sin färg och stryker penseln över pannån, vi slår oss ned en stund och tittar på henne, inombords kan jag förnimma känslan av att bara sitta där på en pall låta penseln arbeta och samtidigt få vara ett med naturen. 

27062016-DSC_002827062016-DSC_004027062016-DSC_003027062016-DSC_0032Hallmölla en plats att återvända till.
Kram Åse 

12 tankar på “Hallamölla

 1. Vackert blogginlägg 🙂 från en vacker plats som vi besökte förra året. Nu blev jag sugen på en repris. Det gäller att passa på att göra de där utflykterna innan … för små barn vill man inte ha springande där. Måste vara ett perfekt ställe för den som är duktig på att måla/teckna.
  Kram kladdBosse

 2. Vilken dag, vilken plats, vilka fantastiska foton och vilken spännande tid – väntan på något verkligt fint. Livet kan vara vackert.
  Såg lite bättre över ”stegen på min trappa” idag och blev glad att hitta dig där. Hoppas du fann dig tillrätta. 🙂
  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  Kram!

 3. Så vackra naturbilder !!…älskar själv att vandra i naturen, men nu var det allt för länge sedan.
  Det får bli i sommar ;))
  Ha det bra !
  Kram bia

 4. Åhhhh tack för den. Hallamölla hade jag glömt. Det är en plats vi åkte mycket till när vi var bara vi maken och jag. Fiskade, strosade runt och njöt av natur och varandra. Tror bestämt att det är dags att åka dit igen. Härliga bilder.
  Kramis vännen.

 5. Så vackert. Kan tro det är en rogivande plats. Trots frivolterna i magen. Härlig var den känslan när man fick barn en gång för länge sedan. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.