Café och Franskt bistro

Har man vägarna förbi det lilla samhället Skåne Tranås på Österlen är ett besök på
Madam Blå ett måste. Här hittar man ett 
alldeles bedårande Café och Fransk Bistro, en liten oas. 
madanblaRedan när man kliver innanför dörrarna till det lilla korsvirkeshuset känner man hemtrevnaden, doften av nybryggt kaffe och hembakade kakor smyger sig upp längs näsvingarna och innan man ens bestämt sig för vad man vill förtära så vattnas det i munnen.
Här använder man sig av ekologiska ingredienser, närproducerat från Österlen.
Skånskt och Franskt gifter sig i en skön kombination.
entreTillsammans med min fina vännina Charlotte slog jag mig ned i den lilla trädgården, solsken, fågelkvitter och framför mig väntade en Galettes
Fransk matpannkaka gjorda på ekologiskt bovetemjöl, fylld med Chêvre, edam, honung, valnötter och ruccola. Serverad på en skir vacker tallrik med bedårande blommönster.
Alldeles ljuvligt.

08072016-DSC_0005

Medan vi sitter där i solen och njuter kliver nya gäster in i kafét en man slår sig ned vid pianot och börjar spela La vie en rose, plötsligt har Skåne flyttat till Frankrike och jag önskar att han aldrig ska sluta. 

08072016-DSC_0001

Mätta, nöjda och belåtna tar vi farväl för denna gången för Madam Blå kommer garanterat får fler besök och då ska jag prova deras hallongrottor för de lär vara något ut över de vanliga.

Kram Åse  

14 tankar på “Café och Franskt bistro

  1. Vilket mysigt café, dit måste man ju bege sig en dag. Har sett det förr men aldrig stannat till. Absolut ett måste nu 🙂

    Kram Kajsa

  2. Nu blev jag jättesugen. 😀 Men jag vill ha pianospelning också. 🙂 Det måste vara riktigt populärt på sommaren. Vi vände förra året på grund av den långa kön och valde annat fikaställe istället. Nästa gång blir det här och givetvis besök hos ”chokladaffären” en bit ifrån.
    Kram
    Ps. Igår hade vi besök av min bror och hans fru. De trivdes riktigt bra på ditt hotell vid havet som de tyckte var en pärla. Två nätter. Idag åkte de vidare och kommer att rekommendera din arbetsplats till vänner. 🙂

  3. Vilket ställe! Jag har suttit på en blommande kulle med Troja där på Österlen en gång men det där caféet visste jag inte om. Den där pannkakan var då bra mycket mer än en vanlig pannkaka, den.

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.