Illetas

Det är många år sedan vi gjorde vår första resa till Mallorca, igår landade vi för trettionde gången på Aeroport de Palma de Mallorca. Resmålen har genom åren varit många men längtan tillbaka till Mallorca finns där alltid.

Strax öster om Iberiska halvön hittar man semesterparadiset Mallorca.
Den gemensamma nämnaren för de flesta som besöker ön är nog avkoppling, sol och bad, här finns milslånga sandstränder och orörda badvikar som flyter samman med det turkosa havet.
Men Mallorca är så mycket mer än bara sol och bad, här hittar man allt från vandringsleder, vingårdar till historiska platser.
Många orter och hotell har vi avverkat på denna ljuvliga Ö genom åren.
Just vid denna resan fick vi möjligheten att bo i ”egen” lägenhet, lånad av goda vänner. 

I morse vaknade jag tidigt, det var tyst och en behaglig temperatur i sovrummet, jag blev kvar en stund i sängen lakanen var svala och jag behöll ögonen stängda för en stund, njöt av att vara där jag är, för näst efter hemma där jag har mina nära och kära är detta mitt paradis på jorden.

Från köket spred sig en doft av kaffe, inte Gevalia eller Zoegas utan Marcilla gran arome. På bara fötter med en kopp nybryggt kaffe tassar jag ut på balkongen, värmen och smaken som sprider sig på tungan. Jag suckar av välbehag och möter solen som går upp i öster.


Kram Åse 

 

16 tankar på “Illetas

 1. Vilka underbara bilder du bjuder på och så vackert du beskriver din morgon. Ja, kärleken till Mallorca. Trettio gånger – fantastiskt! Och jag som tycker att jag har varit i Italien många gånger med våra åtta gånger! 🙂
  Kram Gunilla

 2. Jag förstår alla dina trettio resor och önskar dig minst lika många till. Har man träffat på ”paradiset” är det en bra bas när det behövs omväxling. Som ex. när hösten kommer för snabbt.
  Du skulle kunna jobba som guide i dessa trakter i framtiden. Har du funderat på den tanken flera gånger?
  Måste vara svårt att bryta upp och åka hem. Men det finns såklart alltid en 31:e gång att längta efter.
  Kram Bosse

 3. 30 gånger!! Det mesta jag varit någonstans är nog i Prag. Där har jag varit gånger. Charter resor har jag varit sämre på, blir ofta någon weekendresa, men i November ska vi iväg. En vecka till Kap Verde.

  Oavsett -ditt Mallorca verkar onekligen inbjudande, fantastiskt vackert!

  Kram Kajsa

 4. Fantastiskt vackert! Du beskriver allt så känslofyllt så jag kände för en stund att det var jag som tassade ut på balkongen med kaffet i hand…. Jösses vad avis jag blev just nu. Njut!!

 5. Ingen dum morgonutsikt det där! Nästan värd av vara avundsjuk på 😉 Men nu är jag inte den avundsjuka typen så jag önskar dig allt gott och att du kan njuta fullt ut av att vara där!

 6. Hej Åse!
  Förstår het din längtan tillbaka till Malloeca. Hit gick min första charterresa 1969, som 10 åring tillsammans med mina föräldrar. Och Mallorca har fått mängder av besök efter detta. Då bodde vii Can Pastilla, Arenal. Palma och Mallorca var då inget turistmål. Ön är så vacker och jag har fortfarande många vänner här. Verkligen en ö att återkomma till. Men tyvärr var priserna på Mallorca i högsta laget för oss när vi för fenm år sedan köpte vår sommarstuga i Torrevieja. Jätteroligt att du nu är här. Och jag följer gärna med dig.
  Ljuvliga bilder! Visst längtar jag dit….

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.