Normalt

Alla har vi nog en längtan efter att allt ska bli normalt igen, hur normalt kommer att se ut i framtiden vet vi inte. I denna upp och nedvända värld är jag både glad, lycklig och tacksam att jag har närheten till havet. Att jag kan vandra längs strandbrynet, se vågorna rulla mot land, doppa lilltån och känna att havet fortfarande är hiskeligt kallt och det är ju faktiskt logiskt för att vara några dagar in i maj. 

Just då behöver jag inget sällskap, jag är nöjd med att bara umgås med mig själv. 
Men plötsligt får jag sällskap, sakta glider den upp bredvid mig och vi gör sällskap en bit längs havet. Vi håller samma takt, lite långsamt strosar jag och lika långsamt glider den fram bredvid mig, jag filosoferar och den ser ut att göra detsamma. 
Jag tar farväl och vänder åter och svanen fortsätter mot nya mål längs vår vackra kust.
Längst ut på bryggan sitter en man, just på den plats där jag tänkt slå mig ned, det hade funnits plats för oss både men jag får en känsla av att han inte vill bli störd, han vill nog sitta där och njuta av havet, luften och sina egna tankar.

Bornholmsfärjan seglar ut från hamn, någon hoppas på fiskelycka och jag vänder hemåt.

Allt gott !
Åse

 

 

11 tankar på “Normalt

 1. Härligt att återse gamla kära trakter igen. Hur vågade han knycka din plats? 🙂
  Ja du. Undra vad som kommer att bli normalt igen. Kul att du bloggar igen.
  Kram från som också är tacksam för att det är nära till havet.

 2. Visst önskar och längtar man till att allt är som vanligt igen, men frågan är kommer det bli vanligt igen eller ett nytt vanligt/ normalt?
  Vi kan i all fall få lära oss att stressa ner och få ett lite lugnare liv.
  Men jag saknar vårt sociala liv, resorna och middagarna nere på restaurangen även om jag hämtar hem mat lite då och då och får prata med grabbarna.

  Vackert du har det med närheten till havet. Havet har en läkande kraft. Borde själv gå ner lite oftare, har ju bara 10 minuters väg med bil….

  Kram Kajsa

 3. Saknar vattnet. Har inte haft havet nära vid men 6 år i Karlsborg med Vättern och Storsjön omkring sig var speciellt och lätt att vänja sig vid. Vanäsudde vid fyren var mitt andningshål de åren jag bodde där. Måste åka ner i sommar igen. Här hemma har vi en tjärn, men det är liksom inte samma sak 🙂

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.