Koskräck !!!!

Det finns två saker som jag är riktigt rädd för, spindlar och kor. 
Spindlar för de dyker upp när man minst anar, springer fort in i nån vrå och dyker upp igen på nån ny plats. 
Så var det då kor, med de snällaste och vackraste ögonen, men med en räv bak varje öra. 


Så länge det finns ett staket mellan oss stannar jag gärna till, tittar och pratar lite med dem men skulle någon be mig följa med in i kohagen är jag övertygad om att alla kossorna skulle tänka – henne ska vi ta.

Alla har vi väl våra demoner mina är kor och spindlar.
Men nog är de söta – korna alltså !

Allt gott !
Åse

 

7 tankar på “Koskräck !!!!

 1. Ute går spindlar bra, men inne kan det bli lite to much. Speciellt de snabba avloppspindlarna.. burr 😳 I byn har storbonden köttdjur och det är fint med dem i hagarna. Men vilka bröööööölare.. de ropar visst på varandra, men hallå… de låter som högljudd blåsbälgar. Gärna på nätter och tidiga mornar. Livet på landet.

 2. Spindlar är verkligen inge favorit. Otäcka och obehagliga och inte särskilt söta heller… Även om jag ofta stannar upp och fotar dom mindre arterna ute i naturen. Konstigt att man dras till dom även om dom inte är några favvos 😉
  Kossor kan vara riktigt söta men inte något att lita på. Man ska ha respekt för dom och aldrig vända dom ryggen. Har ju levt med en ”kobonde” i över 20 år (inte längre) och har levt nära dom djuren. Barnen stod och ryktade dom snällaste korna inne i lagården vilket är fina minnen.
  Superfina bilder!!

 3. Usch spindlar…jo men där kan jag hålla med dig. Fast jag har blivit lite tuffare med åren, kan t.o.m.lyfta undan en stackare som råkat komma ivägen. Men kor…är ju uppvuxen på en bondgård så för mig är de nästan lika goa och trevliga som ladugårdskatten! Visst kan de vara lite ystra och oberäkneliga, men rädd det är jag inte.
  Ha det gott!
  Kram kram Rigmor

 4. Ja spindlar är det inte i alla fall! Söta alltså. Och de vete katten (för DE är söta 🥰) om kossorna är så söta heller…
  Kram på dig

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.