På hjul

När vi semestrar brukar resan starta med att vi kliver in i ett plåtrör med vingar som tar oss till sydligare breddgrader. 2020 är ett annorlunda år, in i familjen flyttade ett hus på hjul.
Här gäller det att packa lätt och bekvämt. Klänning, klackskor och handväska kan stanna hemma, gympadojjor, shorts och med tanke på svensk sommar kan en hoodtröja få följa med, inte att förglömma myggmedel. Så var det det där med lastvikten, vilken djungel.
Kylen fylldes med diverse förnödenheter, lådor fylldes med bekväma kläder och vi fylldes med förväntningar.
Så var vi redo för avfärd men vart ska vi åka ? Det hade vi inte tänkt på vi borde kanske ha ett mål. Fram med google maps, stäng ögonen och peka ….. Småland, ok Småland får det bli.
Vi rullade iväg, första husbilsekipaget vi mötte vinkade glatt åt oss – vem känner vi som har husbil ? nästa och nästa gjorde detsamma. Det är så det är att vara husbilsåkare man hejar glatt på varandra, som att träffa en kompis på stan.
Vår husbil landade vid Getesjön strax utanför Markaryd. Att somna och vakna till 
denna vyn är en lisa för både kropp och knopp. 
Vi är flera som njuter av friheten och naturen.
I morgon skulle vi rullat vidare, men vi stannar ytterligare  en natt för att hinna ännu en promenad runt sjön eller kanske prova fiskelyckan.

Allt gott ! 
Åse 

13 tankar på “På hjul

 1. Så härligt det låter! Ja vi har nog alla eller många av oss fått pröva på andra varianter på semester det här året. På både gott och ont. Vi som ofta känt oss härligt ensamma i skogen har helt plötsligt stött på massor av besökare. Dom allra flesta bra men tyvärr har en del inte anammat det vi alla borde göra… Vara rädd om Sveriges natur och ta med skräpet hem eller lägga i en papperskorg… suck!! Ska bli kul att så här i efterhand följa med på er resa 🙂

 2. Välkommen till husbilslivet Hoppas ni kommer att gilla det lika mycket som vi. Vi har haft husbil i 19 år 😊 och det är underbart att kunna fara iväg till nån sjö eller hav.

 3. Så härligt det ser ut, en husbil ser så mysigt ut att färdas i. Skulle nog vilja pröva det en gång… Hoppas att ni får en härlig semester, med sol och värme…
  Birgitta

 4. Vad mysigt! Tänk så många smultronställen det finns i vårt vackra avlånga land. Imorgon ska även vi fara ut på vägarna. Kör försiktigt och ha det så gott!

  KRAM Anna

 5. Härligt! Att åka runt i egen takt och utan ett bestämt mål – att stanna upp och njuta av vår svenska natur är inte alls fel. Vi har haft vår gamla husbil i tio år, men i år får den av olika anledningar sommarledigt. Det finns så mycket fint att se i vårt avlånga land, så passa på!
  Ha det fortsatt gott!

 6. Vad synd vi inte var hemma nu då!
  Hålla hellre vid kusten på sommaren. Är restaurangen öppen där? Vi har aldrig ätit där, det sägs vara bra. Förra året iaf.

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.