Bullerbyn

Vi lämnade Getesjön och rullade vidare i vårt hus på hjul, ny miljö och ny sjö. Vatten är viktigt.  Inte för att jag tänkt mig att bada, för bada gör man bara om det är minst 25 grader. Och vem vet, kanske gammelgäddan ligger där på lur……….
Men jag vill gärna njuta av vatten på håll.
Nu blir det några nätter på camping, det är inte bara en dans på rosor att bo i hus på hjul, framför allt inte när man är glada amatörer. 
Mängder av knappar och spakar att hålla rätt på, gas och el, fylla på färskvatten, tömma gråvatten, och så var det de där med toaletten, vi drog sticka om vem som ska bli toalettchef ?  Lotten föll på mig och jag fick en ny titel att lägga till mitt CV. 

Att få somna till det här är ljuvligt, sover gör man som en prinsessa. Vaknar gör man när kroppen och knoppen känner sig redo.
När det första morgonkaffet landat där det hör hemma är det bara att trycka ned en keps på huvudknoppen, för vem bryr sig om jag är snygg i håret, kanske min frisör men hon är ju inte här och grannen kommer jag förmodligen aldrig mer att träffa.
Kopplar hunden och ge mig  iväg på  morgonpromenad.

Vad som väntar runt hörnet vet jag inte, men en sak vet jag, de småländska gärdsgårdarna är ljuvliga, lite vinda, sneda och nötta av naturensgång.
Så hamnar jag mitt i Bullerbyn och barndomsminnena virvlar runt i huvudknoppen.
Är det Mellangården där Lisa bor med sina bröder Lasse och Olle, eller kanske Norrgården där Britta och Anna bor eller varför inte Sörgården där Olle bor med sin lillasyster Kerstin.
Bullerbyn ligger egentligen i Sevedstorp och det är ju inte där jag är, men jag lägger i alla fall en liten lapp i brevlådan med en glad gubbe och en önskan om en fortsatt fin dag.
Allt gott !
Åse

 

 

 

11 tankar på “Bullerbyn

 1. Men Åh vilket härligt inlägg!! Blev alldeles varm i hjärta och kände det som att jag gick där bredvid. Haha, skrattar gott åt din nya titel Toalettchef 🙂 Vi har typ samma i vår stuga med utedass där påsen i skittunnan ska bytas efter varje vistelse och där har maken fått det ärofyllda uppdraget. Dock har han inte valt det själv… Jag ser oftast till att pyssla med annat när det är dags 😉 Tack för en fin berättelse!

 2. När jag ser dina fina sommarbilder, så tänker jag på allt vackert som vi upplevt med vår bil och husvagn! Håller med om att VATTEN är ett måste och för vår del blev det för det mesta camping längs Sveriges kuster. Men ”Bullerbyn”, gärdsgårdar och sjöutsikt är inte allas dumt det heller!
  Nej vem bry sig om hur man ser ut!? 🙂
  Må gott på er fortsatta resa!
  /Gunilla

 3. Underbara bilder och vädret ser ut att vara på topp… Sverige är fantastiskt. Tänk att en gärdsgård eller stenmur kan vara så fantastiskt, går förbi några stycken när jag tar min morgonpromenad innan jobbet… då far tankarna iväg och man undrar hur det var då?
  Ha en fortsatt underbar resa!
  Kram Birgitta

 4. Förstår din känsla av Bullerbyn, även om du geografiskt inte är på rätta platsen, så kan sinnet var där. Älskar Bullerbyböckerna.
  Så vackert hus! Fastnar lätt på röda trähus, tror (eller verkligen vet) att jag längtar till Sverige. En svensk sommar, oh!
  Ha det bra!

 5. Skönt ni provar och testar husbilslivet. Behöver ni hjälp tveka inte att höra av er. Det är ju mycket att hålla koll på. Ett tips om toan (som inte är väldens roligaste jobb) Vi har en liten pedalhink med en hundbajspåse i och slänger pappret i. (då blir det lättare att tömma) . Och så har vi en liten sprayflaska med lite ättika, vatten och ett par droppar såpa och sprayar i toaskålen med, istället för att spola (när vi kissat) så blir toan inte full så fort. Och luktar inte heller sååå vidrigt pga ättikan. Lycka till.

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.