Från Haparanda till Ystad

De startade  i Haparanda i norr för 7 dagar sedan för att idag komma i mål i Ystad i söder, de har trampat genom vårt avlånga land totalt ca 180 mil. Den längsta dagsetappen
är 319 km.

Några mil utanför Ystad väntade vi på att få se det första laget komma rullande.
Så kom de äntligen susande runt krönet.

Jag som hellre går än cyklar kan ändå nästa känna hur adrenalinet pumpar, känslan att veta – bara några mil till så har vi klarat det, vi är i mål, tillsammans gjorde vi det.

Vi susade i väg med bilen för att vara på plats i Ystad för att hinna packa upp skumpa och sötsaker innan lagen rullade in över mållinjen.
Sverigeloppet 2017 ingen tävling utan ett motionslopp, ett motionslopp på 180 mil, jag kan bara bli imponerad över dessa grabbars nästan ofattbara 
prestation.

I Ystad väntade nära och kära tillsammans med  Bernt Johansson mest känd för sitt OS guld i Montreal 1976.
Så äntligen rullade lagen ett efter ett in över målgången.

Skumpa korkarna flög i luften det applåderades  och det hurrades och jag torkade en tår i ögat, för alla som rullade iväg från Haparanda och kom i mål i Ystad. Om jag får en tår i ögat, hur känns det inte då för de som genomförde detta cykellopp, säkert är de alla trötta och stumma i benen, men om jag är glad för deras skull är de garanterat ännu gladare.

Grattis Jonas du gjorde det och jag tror rent ut sagt – Du är fan i mig lite av min hjälte.

Kram till er alla oavsett som ni cyklat eller ej .
Åse 

 

 

 

 

 

17 tankar på “Från Haparanda till Ystad

 1. Ja, jisses vad långt…och ont i ändan tänker jag. När jag startade cykla till jobb i våras 6,5 km grät jag nästa av tristess, ont i rumpan och i benen. Nu går det betydligt lättare och jag till och med njuter en smula…men 180 mil, det hade varit ganska för långt.

  Man kan inte bli mer än imponerad av dem

  Kram Kajsa

 2. Vilka prestationer. Jag blir djupt impad av de som klarade av det. Tjusigt presenterat av dig. 😀
  Kul att Bernt skakat liv i den gamla klassikern igen. Om jag varit tjugo skulle jag gärna provat. Kan inte vara så svårt när jag tittar på kartan. Nerförsbacke hela vägen. Hade varit värre om de börjat i Ystad och haft mål däruppe.
  Kram Bosse
  Ps. Jag hade klippt ut reportaget för några veckor sedan och ämnade åka och titta på mållinjen. Men nu var jag ju inte hemma.

 3. WOW … vilken prestation! 180 mil på cykel … ojojoj – verkligen en utmaning och fantastiskt bra gjort av alla som fixade det! Fina bilder!

 4. Kul att läsa o fina bilder som vanligt. Hälsa din hjälte: Strongt gjort!
  Jag har två väninnor som cyklade från Ystad till Haparanda men på längre tiid. Jag berättade om det i ett blogginlägg för tre år sedan!

 5. Jösses… verkligen bra jobbat! Eh, jag ”lider” inte av sporttarmen, den tar kusinen och tremänningarna hand om så det räcker för hela släkten 🙂 Håller mig till dansen jag. Men det måste kännas mer än bra att klara av ett sådant långlopp!

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.