En skruv lös

Det är långt mellan gångerna som det skrivs något här.
I bland går musten ur en och så blev det när någon med en skruvlös bestämde sig för att hacka min externa hårddisk och ca 10.000 bilder gick upp i rök. 

Den där oroliga känslan i magen, var finns mina bilder och vem kan ha glädje av dem. 

24022016-DSC_0007

Två dagar efter händelsen kommer det ett mail från ett företag som erbjuder sig att hjälpa till att återställa kraschade eller hackade hårdiskar. Vilket sammanträffande !

Första tanken var att både lägga kameran och skrivandet åt sidan, ledsen, besviken och till slut ordentligt arg. Men nej jag ska inte låta någon knäppgök slå mig på fingrarna, däremot har jag lärt mig att mina bilder ska sparas på mer än ett ställe.

Livet kan vara upp och ner men jag har min flock, min familj, mina vänner de som betyder allra mest för mig och det är faktiskt viktigare än 10.000 försvunna bilder. 

Kram Åse 

9 tankar på “En skruv lös

 1. Så väldigt tråkigt, Åse. Hoppas ändå att du kan få någon annan att rädda dina bilder, dock inte de som erbjöd sig så kvickt och behändigt…

 2. Usch så tråkigt och jag förstår att du är både arg och ledsen. Hur kan människor bara göra så? Ja, vilket märkligt sammanträffande att just det företaget hörde av sig. Hoppas du går vidare med det om det nu går…

  Vi kör backup en gång om dagen dels till en extern hårddisk, dels till molnet. Inser att det är nog säkrast så.

  Bra att du inte ger upp för man ska inte knäckas av idioter!

 3. Förstår din känsla…fy så ledsamt…ja alla känslor på en och samma gång! Jag har också råkat ut för tråkigheter beträffande bloggen…inget allvarligt, men tröttsamt och irriterande.
  Bra att du inte ger upp!
  Kram, Gunilla

 4. Så fruktansvärt tråkigt! Det är sånt man läser om i tidningen, men aldrig tror det ska hända en själv. Lider med dig … bra att du inte låter någon knäppgök göra så och sen tjäna pengar på det.
  Hoppas verkligen det fixar sig!
  Kram

 5. Känner med dig! Så himla tråkigt. Jag sparar alla bilder i molnet och på ett extraminne. Men det måste gå att fixa och hämta bilderna. Har du hört med någon datafirma?

  Du är saknad här ska du veta! Glad att du har hittat hit igen… KRAMAR!! Anna

 6. En fyndig rubrik och en bild som passar allt för väl det sorgliga som du råkade ut för. Sådana här saker gör mig riktigt, riktigt arg. 😦 I en bättre värld ska det inte få hända. Vi blir mer och mer sårbara.
  Bra att du inte låter någon knäppgök slå dig på fingrarna. Jag är glad för att du lagt in ett blogginlägg igen. 🙂
  Kram Bosse

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.