mitt marco objektiv och jag

Vi kommer inte riktigt överens mitt macro objektiv och jag, eller …..jag förstår mig inte riktigt på honom. Jo, jag har bestämt mig för att det är en han, för vi är lite som kvinnor från Venus och män från Mars eller Yin och Jang. 

Han har så många knappar och inställningar som jag inte förstår mig på, jag vrider lite här och trycker lite där utan att riktigt veta vad jag gör.

Bästa stället för oss att umgås på är just nu utomhus där det knoppas och har börjat blomma, jag stryker honom medhårs och talar om att vi nog kommer att bli vänner en dag, även om det kanske tar sin lilla tid.

Jag märker att han skrattar lite bakom min rygg och tänker du borde nog gå en kurs.
Men om 8 bilder av si så där 150 är något så när då tror jag att vi är på god väg.

Jag ger inte upp, vi kämpar vidare och en dag ska vi bli ett bra par, men innan dess ska jag gå en online kurs.

 

Allt Gott !
Åse

 

 

22 tankar på “mitt marco objektiv och jag

 1. Jag tycker att ni verka ”bonda” riktigt bra, ni två 🙂 Du visar oss riktigt fina makrobilder här i ditt inlägg. Fortsätt på den banan. Du gör det väldigt bra!!

 2. Bra fångat! Har alltid velat ha makroobjektiv, men nu tar min mobil betydligt bättre bilder än den gamla digitala så jag har släppt det. Mobilen är som en digitalkamera med en massa finesser som jag försöker lära mig. Övning ger färdighet!

 3. Jisses alltså! Jag tycker ni verkar komma alldeles utmärkt överens! Bästa polare faktiskt!
  Du är en sån otrolig bildkonstnär! 💜
  Massa kramar!

 4. Åse, nu behövde du lite uppmuntran: Det ser hur fint ut som helst! Du kan redan!
  Jag hörde en gång en fotograf tala om trädgårdsfotografering. Han menade att det svåraste var inte att ta närbilder på växter utan att få till en hel växt i ett hav av annat grönt…ja, eller något åt det hållet. Själv har jag, av lathet, lagt min kamera åt sidan.
  Kul att du är åter här!

 5. Jag tror att 8 av 100+ inte är så ovanligt, det svåra är få bra skärpedjup och skärpan på rätt ställe. Blommor vajar lite i vinden och på det avståndet man fotar macro blir varje liten rörelse gigantisk på bilden. Snabb slutartid kanske upp mot 1/500 sek därtill en inte för stor bländare, man bör nog ha f8 för att få ett skärpedjup som täcker en större de av blomman. Handhållet eller stativ? Jag vet inte vad som är bäst. Testa också med att slå av Vibrationsreduceringen i kamera som kanske kan störa för en bra bild i dessa avbildningsområden. Jag har försökt att fota macro till och från under hela mitt fotograferingsliv, analogt som digitalt. Men jag ger alltid upp efter ett tag och säljer macroobjektivet igen för det kräver så mycket tid där nere vid blomman eller insekten och så många exponeringar innan plötsligt en bild sitter och du vet inte varför just den blev bra 😀
  OBS de bilder jag ser här ovan blev jättebra!

Var inte blyg lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.